Staking Carrefour Sint-Kruis goed opgevolgd

Het personeel besliste maandag na een bijzondere ondernemingsraad om het werk woensdag neer te leggen. © a-MM
Redactie KW

De staking in de vestiging van Carrefour in Sint-Kruis Brugge is goed opgevolgd, zo bevestigt de christelijke vakbond LBC-NVK.

Van de 85 personeelsleden gingen er woensdag slechts vijf werken, onder wie drie directieleden. Al de rest volgde de stakingsoproep en hield de deuren van de hypermarkt dicht. De vakbonden bezetten de hele dag een stakingspost. “We kunnen dus spreken van een syndicaal succes”, aldus Johan Lippens na afloop.

Het personeel besliste maandag na een bijzondere ondernemingsraad om het werk woensdag neer te leggen. Ze verzetten zich daarmee tegen de herstructureringsplannen, waarbij de hypermarkt in Sint-Kruis zou worden omgevormd tot een “Carrefour Market”. Achtentwintig jobs staan op de helling.

Er was ook ongenoegen over het feit dat Carrefour miljoenen zou hebben gepompt in een verlieslatende hypermarkt op B-Park, maar dat wordt door de directie formeel ontkend. “Deze informatie is pertinent onjuist“, klinkt het. Tijdens de ondernemingsraad van afgelopen maandag meldde Carrefour zelfs schriftelijk dat de hypermarkt rendabel is en dat ze verwacht dat de medewerkers correct worden geïnformeerd.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier