Staking Brugse afvalintercommunale verhardt

De staking bij IVBO in Brugge escaleert nog nu de onderhandelingen niet vorderen. © JVM
Redactie KW

De staking bij de Brugse afvalintercommunale IVBO is dinsdag de vierde werkdag ingegaan en wordt harder nu het personeel de site blokkeert. Het overleg met het directiecomité levert voorlopig niets op.

Maandag verwees het personeel al een eerder voorstel naar de vuilbak. Het directiecomité kwam maandagavond nog samen om een oplossing te zoeken, maar na de personeelsvergadering dinsdagochtend beslisten de werknemers om de staking voort te zetten.

Geen inkomend of uitgaand verkeer mogelijk

Door de escalatie van de vakbondsactie bij de ophaaldienst van IVBO is er sinds dinsdagochtend geen inkomend of uitgaand verkeer mogelijk op de site. Die wordt volledig geblokkeerd. Dit betekent dat er geen afval kan aangevoerd worden naar de verbrandingsinstallatie, en dat (meeste) vrachtwagens van IVBO de site niet kunnen verlaten voor de ophaling van het afval huis aan huis.

Twee wagens konden alsnog uitrijden. In Damme zal het restafval opgehaald worden, in Wenduine het groenafval. Alle andere sectoren worden niet bediend. Bewoners moeten hun huisvuil binnen halen tot het volgende ophaalmoment.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier