Personeel McBride in Ieper weer aan de slag

© TP
Redactie KW

Bij schoonmaakproductenproducent McBride in Ieper is het personeel vrijdagochtend weer aan de slag gegaan. Daarmee komt een einde aan de staking die woensdagavond begon. Vakbonden en directie bereikten in de nacht van donderdag op vrijdag een akkoord.

De arbeiders hadden het werk woensdag neergelegd nadat onderhandelingen rond de nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst niet het gewenste resultaat hadden opgeleverd. Met nakende onderhandelingen voor de bedienden sloten die zich snel aan bij de actie van de arbeiders. De werknemers waren misnoegd dat de collega’s in de vestiging van het Henegouwse Estaimpuis enkele voordelen hadden bekomen, ook al na een stakingsactie. Daar kregen ze onder meer ecocheques en een bonus als gezamenlijk opgestelde doelstellingen werden bereikt.

Donderdag zaten de vakbonden samen met de directie en werd er alsnog een akkoord bereikt. De arbeiders hebben eenzelfde vergoeding bekomen. De ochtendploeg is weer aan de slag gegaan en er volgen in de loop van de dag inforondes. Volgende week wordt er dan gestemd. “Kortom, opnieuw is bewezen dat solidariteit, die zich hier vertaald heeft in een geslaagde stakingsactie, wel degelijk loont”, aldus ACV-secretaris Filip Decorte namens het vakbondsfront.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier