Staking bij Infrax West in Torhout duurt voort

Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Adjunct-hoofdredacteur

De staking van een 70-tal technici bij Infrax West in Torhout is nog altijd aan de gang. Het overleg van vrijdagmorgen is op niks uitgedraaid.

Zaterdagmorgen komen de verschillende partijen opnieuw samen, ditmaal in het Infraxkantoor in Hoboken. “Ik heb vernomen dat de CEO van Infrax daar ook aanwezig zal zijn, wat vanmorgen in Torhout niet het geval was”, aldus federaal secretaris Jan Van Wijngaerden van Gazelco, de vakbond van de gas- en elektriciteitssector. “Hopelijk komen we daar wel tot een oplossing. De bedoeling is dat nadien het personeel in Torhout opnieuw samengeroepen wordt om te bekijken of de oplossing, als die al uit de bus komt, voor hen volstaat. Ondertussen staken die mensen voort, nog zeker tot morgenvoormiddag.”

Met de gebakken peren

Het is dus nog lang niet zeker dat de technici zaterdag opnieuw aan het werk gaan. “Indien er zich geen oplossing aandient, zou het me niet verwonderen dat er voort gestaakt wordt. Deze gesprekken zijn al maanden aan het aanslepen, die mensen zijn dat beu. Bij Infrax zijn ze natuurlijk geschrokken, want nu zitten ze met de gebakken peren.”

Wachtdiensten

De technici legden donderdagmorgen spontaan het werk neer. Het gaat om een 70-tal technici van Infrax West langs de Noordlaan in Torhout, die de wachtdiensten verzorgen. “Terwijl die mensen vroeger één wachtdienst hadden om de zes weken, neemt die frequentie toe tot één op vijf of zelfs één op vier weken. Dit is een puur West-Vlaamse problematiek en die moet als eerste van de baan”, besluit Van Wijngaerden.

(TV – Foto ADP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier