Stadsbestuur Brugge kiest voor eenvormig terrassenreglement op ‘t Zand

Redactie KW

Alhoewel over enkele dagen de terrassen in de Brugse binnenstad weer moeten opgeborgen worden, maakt het stadsbestuur toch al volop werk om volgend voorjaar de terrassen een modern en eenvormig uitzicht te geven.

Al van bij de start van de werkzaamheden aan ‘t Zand en de Vrijdagmarkt was het de bedoeling dat de terrassen van alle horecazaken op het nieuwe plein dezelfde look en feelzouden krijgen om zo van beide pleinen een kwalitatieve publieke ruimte te maken.

Concreet betekende dit dat de uitrusting, het materiaalgebruik en het uitzicht van de terrassen op elkaar afgestemd moeten zijn. Elke terrasuitbater heeft straks keuze uit vijf eigentijdse kleuren voor de bepaling van de identiteit van zijn zaak. Binnen dit kleurenpallet mogen twee kleuren worden gekozen waarmee het meubilair van de losse terraszone wordt uitgewerkt. Naast stoelen mogen nu ook zitbanken worden gebruikt en voor het materiaalgebruik gaat een voorkeur uit naar natuurlijke materialen en de parasols worden beperkt tot één verplicht uniform vierhoekig type.

(MDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier