Staden vreest voor nog meer zwaar verkeer door kilometerheffing

Redactie KW

Vanaf januari zal de gewestweg N35 opgenomen worden binnen de kilometerheffing. Dat betekent dat vrachtwagens op die weg zullen moeten betalen voor de afgelegde kilometers.

“Het zwaar verkeer zal nog meer door Staden rijden”, reageert men daar boos. In Staden loopt de gewestweg N36 dwars door het centrum van de gemeente. “Doordat de N35 straks wordt opgenomen binnen de kilometerheffing zullen vrachtwagenchauffeurs die weg proberen te mijden en alternatieve wegen opzoeken. De chauffeurs zullen kiezen voor lokale wegen of via de N36 en het centrum van Staden hun weg proberen verder te zetten”, legt Nikolaas Bourgeois de bezorgdheid van het Stadense gemeentebestuur uit.

De gemeente Staden probeerde al de minister te contacteren, maar kreeg voorlopig nog geen gehoor. “Als die kilometerheffing ingevoerd wordt, laten we het er zeker niet bij. Sinds april dit jaar werken de gemeenten Hooglede, Ichtegem, Kortemark, Lichtervelde, Roeselare, Staden en Torhout samen om het doorgaan zwaar vervoer uit hun dorpskernen te weren. Met zonale verbodsborden werden twee zones afgebakend die grotendeels samenvallen met het hogere wegennet. Binnen deze zones mag lokaal zwaar vervoer en landbouwvoertuigen rijden.”

(BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier