Stad Damme deelt prijzen uit voor streekproductenfestival

© MM
Redactie KW

In het stadhuis van Damme werden de prijzen uitgereikt van de wedstrijd Damme Culinair en de fietszoektocht De Heren van Damme die deze zomer georganiseerd werd door Stad Damme in het kader van het Kastelen en Abdijenjaar.

“We blikken terug op een geslaagde veertiende editie van ons streekproductenfestival”, zegt schepen voor toerisme Rik Strubbe (CD&V). “We mochten een recordaantal standhouders verwelkomen. We zijn hen dankbaar voor hun enthousiasme en inzet die bijdragen tot het welslagen van het evenement. Damme Culinair blijft groeien als afsluiter van ons toeristisch zomerseizoen.” Het streekproductenfestival kende zijn grootste editie tot nu toe met de deelname van 38 producenten, 5 verenigingen en 7 Damse chefs.

Nieuw dit jaar was de gratis shuttle- en brouwerijbus die de mensen van het festival naar de drie Damse brouwerijen bracht voor een gesmaakt bezoek of omgekeerd. “2017 stond in het teken van Kastelen en Abdijen in het Brugse Ommeland”, zegt schepen voor toerisme Rik Strubbe. “In Damme organiseerden wij onder meer een fietszoektocht over 31 km langs de Damse kastelen.” Met deze fietszoektocht konden mooie prijzen gewonnen worden. Stad Damme en Westtoer schonken de prijzen. De winnaar ontving een restaurantcheque ter waarde van ? 100 in restaurant La Bouffée in Damme. De tweede plaats gaf recht op een waardebon van ? 50 voor proeverij De Mess in Sijsele. De winnaars op plaatsen drie tot zes ontvingen een biermand met lokale bieren of het boek Steenrijk en begeesterd.

(MM/foto MM)