Stad Brugge weigert delicatessenmarkt op Burg

Redactie KW

Er komt dit jaar geen delicatessenmarkt op de Burg in Brugge tijdens de maand december. Het stadsbestuur gaf een negatief advies aan de handelsgebuurtekring Langestraat/Hoogstraat om het evenement op poten te zetten. Volgens burgemeester Renaat Landuyt (sp.a) om de jaarlijkse Kerstmarkt – die op hetzelfde moment plaatsvindt – geen concurrentie aan te doen. “Begrip hebben we daar niet voor. Ons aanbod zou totaal anders zijn”, reageert Yannick Pollet van tattooshop Kingpin.

De handelaars dienden begin dit jaar al een aanvraag in voor de organisatie van de delicatessenmarkt. Concreet zouden ze tijdens de maand december ambachtelijke producten aanbieden op de Burg in samenwerking met diverse handelaars. Er zou ook randanimatie voorzien worden. Ze kregen nu echter bericht van het stadsbestuur dat de plannen niet doorgaan. “Een enorme ontgoocheling”, zegt Yannick Pollet, een van de initiatiefnemers.

Concurrentie

In het verleden deed de handelsgebuurtekring al verschillende keren een aanvraag voor extra kerstmarkten in december. Om de traditionele kerstmarkten geen concurrentie aan te doen, werd dat steevast geweigerd door het stadsbestuur. Met een delicatessenwerk worden dezelfde principes gehanteerd. “Klopt”, zegt burgemeester Renaat Landuyt (sp.a). “Al is de concurrentie van de bestaande kerstmarkt niet de enige reden. We moeten voor de toeristen in die periode ook nog een plein vrijhouden. Ze moeten nog plaats hebben in het centrum. In die periode is alles simpelweg overbezet”, aldus Landuyt. De Burg zal in december dus geen extra markt ontvangen. Een delicatessenmarkt op een ander tijdstip behoort wel tot de mogelijkheden.

(MM – Foto Flickr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier