Staatssecretaris Bart Tommelein opent Salon voor Land- en Tuinbouw in Roeselare

© Joke Couvreur
Redactie KW

Het Salon voor Land- en Tuinbouw is al aan zijn 18de uitgave toe en kent telkenjare een heel sterke opkomst. Ook dit jaar worden er weer zo’n 20.000 bezoekers verwacht.

Het salon is een boeiende ontmoetingsplaats voor al wie met land- en tuinbouw bezig is in onze regio.

In zijn welkomstwoord wees organisator Nic Vermaut tijdens de openingsplechtigheid op de heel moeilijke tijden die de varkenssector momenteel doormaakt. Momenteel draaien de varkensboeren op verlies, door de veel te lage prijs voor het varkensvlees.

De organisatoren van het het salon hadden hier echter een creatief antwoord op bedacht : op de beurs kunnen de bezoekers hun honger stillen in het Varkensrestaurant, waar gerechten en hapjes met varkensvlees worden aangeboden in een eigentijds kader.

Andere sprekers op de opening waren burgemeester Francesco Vanderjeugd van Staden, een gemeente die op het salon overigens op een opmerkelijke manier aanwezig is met een gemeenschappelijke stand van zes Stadense landbouwbedrijven, CEO Luc Versele van Crelan, en staatssecretaris Bart Tommelein.

Het Salon voor de Land- en Tuinbouw kan je nog bezoeken op zondag 1 en maandag 2 maart, in de Stedelijke Expohallen van Roeselare.

Meer info : www.landentuinbouwsalon.com

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier