Staat eigen poetsdienst van OCMW Kortemark op de helling?

Redactie KW

Op de sociale media gaat vrijdag het gerucht als zouden er binnenkort ontslagen vallen bij de eigen poetsdienst van het OCMW in Kortemark.

Als we Facebook mogen geloven, dan zouden er in de nabije toekomst een 13-tal ontslagen vallen bij de poetsdienst van het Kortemarkse OCMW. Blijkbaar vond gelekte informatie haar weg naar werknemers van de poetsdienst, die meteen hun ongenoegen uitten op de sociale media.

“Woensdag 13 mei zullen we ons personeel tijdens een speciale vergadering inlichten over de stand van zaken”, vertelt OCMW-voorzitter Christine Logghe (CD&V). “Ik wil mij momenteel niet uitspreken over het hoe of wat van deze situatie. We bewandelen enkele denkpistes, maar als deze piste gevolgd wordt, zal dit nog niet voor de nabije toekomst zijn. Wat zeker is, is dat er maatregelen getroffen moeten worden. Maar daarop wil ik niet vooruit lopen: het is vanzelfsprekend dat eerst onze personeelsleden op de hoogte moeten gebracht worden. Voor de rest voorlopig geen commentaar.”

In de wandelgangen gaat het gerucht dat de besparingsmaatregel zou inhouden dat de eigen personeelsleden van de poetsdienst van het OCMW moeten afvloeien en zo plaats ruimen voor het aanstellen van een externe poetsdienst.

(JDK/FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier