SportsDirect Ring Shopping dan toch definitief dicht

De etalage van de sportwinkel in het Ring Shopping Kortrijk Noord geeft aan dat de sluiting nakend is. © AXV
Olaf Verhaeghe

Een kleine maand nadat bekend raakte dat de SportsDirect.com-winkel in het shopping centrum Kortrijk Noord met sluiting bedreigd wordt, blijkt het er dan toch effectief van te komen. Het is al de negende sluiting van een winkelfiliaal van SportsDirect sinds begin dit jaar.

De Britse winkelketen SportsDirect.com telt een 40-tal vestigingen in ons land, maar dat aantal neemt zienderogen af. Sinds begin dit jaar sloten al acht filialen de deuren en eind november komt daar met de shop in het Kuurnse Ring Shopping Kortrijk Noord een negende bij. In augustus stonden nog meerdere overlegpogingen tussen de vakbonden en de directie van de keten gepland, maar die haalden weinig uit.

Eerder stelde areamanager Jean-Pierre Uyttendaele dat de kans op het openblijven op fiftyfifty geschat moest worden. “Alles hangt af van de huurovereenkomst met de eigenaar van het pand”, klonk het toen.

Vandaag, begin september, blijkt dat de winkel een grote uitverkoop organiseert. “Het klopt dat wij definitief sluiten”, vertelt werkneemster Annelies ons via de telefoon. “Maar veel meer informatie hebben wij ook niet. De datum ligt momenteel vast op 23 november 2017. Tot dan blijven wij wel open.”

Bij SportsDirect.com in Kuurne werken een twaalftal mensen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier