Rubriek Economie

"Sommigen drinken nu een Red Bull als ontbijt"

26/05/17 om 07:00 - Bijgewerkt om 10:44

Het dalend aantal warme bakkers is ook in de Ieperse regio een feit. Bakker Marc Nuytten is de oudste nog actieve warme bakker in de binnenstad. Toen hij begon in 1977 waren ze met 20, nu schieten ze nog met de helft over.

Veertig jaar een warme bakkerij runnen doe je niet alleen. Marc kreeg al snel hulp van jongeren met een leercontract. Een van hen was Chantal Ternier en intussen zijn ze al meer dan 33 jaar samen. Ze zijn de ouders van twee dochters Kimberly en Stefanie en twee zonen Dimitri en Joeri. En er zijn ook Renée en Ziyad, hun twee kleinkinderen. Marc en Chantal hebben een bakkerij in de Diksmuidestraat. "Dat warme bakkers stilaan een uitstervend ras aan het worden zijn, ligt aan het feit dat koppels op werkvlak elk hun eigen weg gaan", zegt Marc. "Bovendien zijn jonge gasten niet happig meer op nacht- of weekendwerk. In de week start ik om 2 uur 's nachts en tegen de middag ben ik klaar. Na het middageten ga ik...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!