Sociale onrust bij Jetairfly over bijzondere ondernemingsraad

Redactie KW

De bijzondere ondernemingsraad die de directie van luchtvaartmaatschappij Jetairfly op 24 september bijeenroept, geeft aanleiding tot enige sociale onrust en onzekerheid. Bij Jetairfly werkt in ons land een 600-tal werknemers.

Volgens Hans Vanhaelemeesch, woordvoerder van Jetairfly, zullen tijdens de bewuste ondernemingsraad van zijn bedrijf “de toekomstige plannen van de luchtvaartmaatschappij uit de doeken worden gedaan”. Vanhaelemeesch weigert vooralsnog enige details prijs te geven. Ook de vakbonden hebben er het gissen naar waarover het precies gaat. De ongerustheid en argwaan zijn in syndicale kringen echter groot.

“Jetairfly doet het heel goed en is een bedrijf dat veel winst maakt voor de TUI Group. Het zou heel raar zijn dat men bij ons zou gaan besparen. We weigeren in dat geval nog langer de melkkoe te zijn van de groep“, aldus vakbondssecretaris Bjorn Vanden Eynde (ACV Transcom). Een mogelijke reden om te besparen is volgens Vanden Eynde dat het plan van de TUI Group om zijn luchtvaartmaatschappijen te consolideren in ‘One Aviation’ niet volledig kan uitgevoerd worden, omdat omwille van licenties piloten en cabinepersoneel tussen landen niet kunnen uitgewisseld worden.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier