Sociaal atelier heeft voortaan een thuis in de Marconistraat

De maatschappelijk werkers brachten donderdagmiddag een bezoek aan het sociaal atelier van het Sociaal Huis Oostende. Ze staan op de foto met de medewerkers van de ateliers. © (Foto BVO)
Redactie KW

Het sociaal atelier van het Sociaal Huis Oostende is vanaf nu ondergebracht in de Marconistraat 3 op de wijk Konterdam.

Lange tijd was het sociaal atelier gevestigd in de Stuiverstraat, vlakbij het kruispunt met de Torhoutsesteenweg. Op die plaats komt echter binnenkort een sociaal kruidenier. Na de verhuizing van de technische dienst van het Sociaal Huis richting Molendorpkaai kwamen de ruimtes in de Marconistraat leeg te staan.

Het sociaal atelier wordt gevormd door het fiets- en het reparatieatelier. De medewerkers van het fietsatelier herstellen fietsen en stellen deze ter beschikking van de Kringwinkel. Het atelier leent ook heel wat fietsen uit aan de randparking in het Maria Hendrikapark en stelt tweewielers ter beschikking van externe partners

Het reparatieatelier schenkt elektrische apparaten een tweede leven. De medewerkers herstellen oude of kapotte toestellen, meestal afkomstig uit het containerpark. Dit initiatief van het Sociaal Huis is ook een vorm van sociale tewerkstelling.

(BVO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier