Sociaal akkoord bij wasmachineproducent Alliance in Wevelgem

Redactie KW

De werknemers van Alliance, producent van industriële wasmachines, in het West-Vlaamse Wevelgem hebben donderdagavond het sociaal plan goedgekeurd. Dat melden de vakbonden. Door een verhuis van de activiteiten naar Tsjechië verliezen 166 werknemers hun job.

Begin mei kondigde de directie aan dat ze vestiging in Wevelgem wilde sluiten. De hoge loonkosten en de werkkosten door de constante vraag naar innovatie en milieuvriendelijke wasmachines lagen aan de basis van hun intentieverklaring. Van de 205 werknemers mochten er 166 uitkijken naar ander werk.

Afscheidspremie en brugpensioen

Donderdag werd een akkoord bereikt, waar 88 procent van de betrokken werknemers zich kon in vinden. Er is regeling getroffen voor de begeleiding van de getroffen arbeidskrachten. De mensen verbonden aan de dienst engineering worden na het verlof al ontslagen. De mensen uit productie verliezen in het eerste kwartaal van volgend jaar hun job. Dat is het moment waarop Alliance de activiteiten wil staken.

“Het plan bevat naast de wettelijk voorziene vergoedingen een extra afscheidspremie per jaar anciënniteit en brugpensioen vrijwillig vanaf 53 jaar en verplicht vanaf 56 jaar. Via outplacement zullen de betrokken werknemers begeleid worden naar ander werk”, meldt het vakbondsfront.

De vestiging in Wevelgem, het vroegere Ipso, zal enkel nog dienst doen als logistiek centrum en servicedienst.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier