Rubriek Economie

Sneeuw- en ijssculpturenfestival verhuist van Brugge naar Hasselt

24/08/16 om 19:15 - Bijgewerkt om 19:28

Na 16 edities aan het stationsplein in Brugge verhuist het sneeuw- en ijssculpturenfestival naar Hasselt.

Sneeuw- en ijssculpturenfestival verhuist van Brugge naar Hasselt

Organisator Francis Vandendorpe trekt met zijn ijssculpturen naar Hasselt. © MD

IJskoud nieuws bij temperaturen van boven de dertig graden. Na 16 edities verhuist het bekende IJssculpturenfestival nog deze winter naar Hasselt. Het festival aan het station van Brugge was ieder jaar goed voor gemiddeld 130.000 tot 220.000 bezoekers, afhankelijk van het thema en de weersomstandigheden.

De oorzaak van de verhuis is de tegenvallende editie van afgelopen winter. Door de aanslagen in Parijs en de noodtoestand die werd uitgeroepen in Frankrijk, kreunde ook het eendagstoerisme in Brugge met meer dan 40 %.

Huurkosten

Tweede aanleiding zijn de komende werken aan het Stationsplein. Die zullen tot volgend voorjaar duren. Organisator Francis Vandendorpe hekelt ook de steeds hoger wordende huurprijs voor het stationsplein. "Die prijs is te hoog geworden om een grootschalig evenement als het 'Sneeuw en IJssculpturenfestival' rendabel te houden. Ook de vraag van enkele handelaars om de Kerstmarkt uit te breiden van het centrum naar het Stationsplein werd door de schepen van evenementen afgewezen, wat wij als organisatie ten zeerste betreuren."

Dus verlaat de organisatie Brugge om een heel eind verderop in Hasselt, midden in 'Winterland' een nieuwe editie met sneeuw en ijssculpturen op te zetten onder de noemer 'Ice Magic Hasselt' met steun van de stad Hasselt en de organisatoren van Winterland.

(Mario De Wilde)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!