Sneakershop Num Nut moet na vier jaar noodgedwongen sluiten

Geoffrey Claret trekt eind juni de deuren van Num Nut definitief achter zich dicht. © TVK
Redactie KW

Op 30 juni 2018 sluit de zaakvoerder van Num Nut definitief de deuren van zijn sneakerzaak. In 2015 zette Geoffrey Claret zijn eerste stappen in de modewereld op zelfstandige basis.

“Dankzij Kortrijk Zaait heb ik samen met heel veel andere zaakvoerders de mogelijkheid gekregen om mijn droom te verwezenlijken waar ik al lang op ‘begoest’ was. Het project betekende toen een stevige steun voor mij en heeft mij goed gelanceerd in het wereldje“, zegt zaakvoerder Geoffrey Claret. “Zowel tijdens de zomer als winterperioden draaide de shop goed en lokte het een specifiek doelpubliek.”

Het was echter de laatste wintercollectie die Geoffrey genekt heeft in de verwezenlijking van zijn droom. Door de tegenvallende verkoop moesten er knopen doorgehakt worden. De moeilijkste uit zijn carrière.

Mode van vroeger

“Wij gaan mee met de mode. Mochten we blijven steken zijn in de schoenen van vier jaar geleden ben ik ervan overtuigd dat Num Nut wellicht nog zou bestaan. Maar door de evolutie zijn we verplicht geweest om ons te richten naar de nieuwe uitgaves. Sommige klanten knapten daarop af. Dat is jammer maar dat is nu éénmaal ook de realiteit. Had ik dezelfde sneakers van vier jaar geleden maar in tien verschillende kleuren verkocht ben ik ervan overtuigd dat ook mijn doelpubliek anders zou zijn”, zegt hij.

Ik heb mijn shop uitgebouwd enerzijds omdat het mijn passie is maar anderzijds omdat er veel te weinig van zijn in onze omgeving. Ik vind het dan ook jammer dat ik nu mijn droom (tijdelijk) moet laten varen.”

Chubby

Geoffrey’s bezigheden omvatten wel meer dan het uitbaten van zijn sneakershop. “Samen met mijn trouwe viervoeter Chubby organiseer ik ook geregeld hondenwandelingen”, glimlacht hij. “Heel wat bezoekers van de shop bleken hondenliefhebbers te zijn. Blijkbaar trekken we elkaar wel aan.”

“De wandelingen zullen voorlopig nog blijven bestaan maar ook de toekomst daarvan wordt geëvalueerd. Mode blijft mijn passie en droom maar Chubby behoort tot mijn leven.”

(TVK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier