Rubriek Economie

Sluiting Caterpillar: activiteiten in Zeebrugge buiten schot

02/09/16 om 13:33 - Bijgewerkt om 13:33

Mark Thompson, de financieel directeur van de groep Caterpillar, heeft vrijdag tijdens een persconferentie in Nijvel toelichting gegeven bij de intentie tot sluiting van de vestiging in Gosselies.

Sluiting Caterpillar: activiteiten in Zeebrugge buiten schot

© BELGA

De site is te duur, luidt de samenvatting.

Mark Thompson haalde drie redenen aan voor de beslissing. Zo is de site erg groot, wat hoge kosten met zich meebrengt. Er is ook sprake van overcapaciteit, en Caterpillar kan de machines die er gebouwd worden, elders goedkoper produceren en zonder dat daar heel zware investeringen tegenover moeten staan. Door een deel van de productie over te hevelen naar het Franse Grenoble, blijft Caterpillar aanwezig in Europa.

De financieel directeur bevestigde voorts dat de activiteiten van Caterpillar in Grimbergen en Zeebrugge buiten schot blijven.

Mark Thompson wilde niet ingaan op concrete cijfers over de Henegouwse vestiging, omdat de informatie- en consultatiefase nog van start moet gaan.

(BELGA)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!