Slager opent restaurant waar alle onderdelen van rund of varken op de kaart staan

Redactie KW

Henri Dierendonck opende donderdagavond voor het eerst de deuren van zijn restaurant ‘Carcasse’.

Hendrik Dierendonk, zaakvoerder-beenhouwer – Marijke Van haecke, de vrouw des huizes die instaat voor het onthaal en de bediening – Michael Yates en Kevin Kurylak, de koks. (EDK)

Carcasse in Koksijde wordt een vleesrestaurant waar alle onderdelen van het rund of varken op de menukaart staan. Zo krijg je in een menu de keuze tussen ossenstaart, ossentong, beenmerg, rib, côte à l’os en kraai. Er is ook een ruime keuze van diverse soorten charcuterie. Het grote publiek moet echter even geduld hebben tot zaterdagmiddag om kennis te maken met de lekkere bereidingen.

Hendrik verkoopt overigens niet zomaar vlees. “Aan ieder stuk vlees is een verhaal gekoppeld”, vertelt hij. “Hoe en waar werd het gekweekt, welke voeding kreeg het dier en dan vooral de bereiding speelt een grote rol.”

Chef Michael en gastvrouw Marijke trekken deze filosofie door naar alles wat ze verder serveren, van aperitief en groenten tot koffie en dessert. Ze willen boeien met lekker eten en een hartelijke bediening.

Workshops

En het blijft niet bij komen eten, want Hendrik biedt op een aantal donderdagen en zaterdagen workshops aan in Carcasse.

(EDK)

>> www.carcasse.be