Rubriek Economie

Sjoemelsoftware ontdekt in vrachtwagens van West-Vlaamse transportbedrijven

07/09/16 om 13:35 - Bijgewerkt om 13:35

De Federale Gerechtelijke Politie en de Federale Wegpolitie hebben een gerichte controleactie naar fraude met de digitale tachograaf verricht.

Sjoemelsoftware ontdekt in vrachtwagens van West-Vlaamse transportbedrijven

In zes van de zeventien gecontroleerde vrachtwagens van Oost- en West-Vlaamse transportbedrijven werden professionele frauduleuze systemen ontdekt die tot doel hadden om de registraties van de digitale tachograaf te vervalsen. Dat meldt het arbeidsauditoriaat woensdag.

Door de aanwezigheid van deze frauduleuze systemen kon rijtijd van de chauffeurs worden omgezet in rust hetgeen een onmiddellijke invloed heeft op de verkeersveiligheid, eerlijke concurrentie en de sociale wetgeving.

Deze frauduleuze systemen zorgen ervoor dat bij een controle de indruk wordt gewekt dat het voertuig op bepaalde tijdstippen heeft stilgestaan terwijl het in werkelijkheid aan het rijden was.

De arbeidsauditeur heeft de aanstelling van de onderzoeksrechter te Brugge gevorderd.

(kw)

Stem mee voor de Krak van je gemeente
Het voorbije jaar lieten heel wat mensen in jouw gemeente zich op een positieve manier opmerken. Krant van West-Vlaanderen ging op zoek naar deze mensen en nomineerde hen voor de Krak van jouw gemeente. Ontdek hier de Krak-kandidaten van jouw gemeente en breng jouw stem uit. Zo plaats jij hen mee op het podium dat ze werkelijk verdienen!

Meer nieuws uit