Situatie bij CNH in Zedelgem nog niet ontmijnd

(Foto BC)
Redactie KW

Het personeel bij landbouwmachineproducent Case New Holland (CNH) in Zedelgem mag dan al terug aan het werk zijn, toch blijven de gemoederen gespannen.

Er is nog steeds geen akkoord. Dat melden de vakbonden donderdagavond.

Na een werkonderbreking die uiteindelijk twee dagen duurde, ging het personeel donderdag opnieuw aan het werk in de hoop dat directie en vakbonden een akkoord zouden bereiken. Het personeel vroeg namelijk om de werkdruk te verlagen. De directie ging daarop in, maar weigerde de werkonderbreking uit te betalen, wat zorgde voor nieuw ongenoegen. Ook donderdag werd er geen akkoord bereikt.

De werkgever komt met geen enkel voorstel tot ontmijning, terwijl er verschillende handen werden uitgestoken door de vakbonden. Een gemiste kans voor de directie die wellicht binnenkort terug in de rol van slachtoffer zal kruipen”, aldus Henk Deprez van ABVV Metaal.

De bonden wachten nu de reactie van de werknemers af om te zien wat de volgende stap zal zijn. “Maar het is duidelijk dat de directie het conflict zoekt. Zopas is zelfs een deurwaarder gestuurd, maar die kon niets vaststellen.”

Er zijn de jongste jaren bij CNH wel meer sociale conflicten geweest. Het bedrijf kampt regelmatig met een minder goed gevuld orderboek, waardoor er geregeld periodes van tijdelijke werkloosheid zijn. Volgens het personeel kan dat niet gepaard gaan met de huidige, te hoge, werkdruk.

Bij CNH werken ruim 2.000 mensen.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier