Sisters Food Factory in Torhout gaat dicht na klachten

© Johan Sabbe
Redactie KW

The Sisters Food Factory, de reusachtige automaat langs de Noordlaan in Torhout, werd dinsdag op politiebevel gesloten. Er waren klachten binnengelopen vanwege onder andere het tegelbedrijf Boudolf dat achter de automaat een toonzaal heeft.

Het grote kraam – met ook broodautomaat – blijkt ingeplant te zijn zonder de noodzakelijke stedenbouwkundige vergunning. Bovendien bevindt het zich in ambachtelijk gebied en zou het dus zonevreemd zijn. Voorts heeft het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) protest bij de stad aangetekend, omdat The Sisters Food Factory zonder vergunning bij een gevaarlijk kruispunt langs de drukke gewestweg staat.

Een financiële ramp

Voor de Torhoutse zussen Stéphanie en Julie Van Den Heuvel, bekend van Hostellerie ‘t Gravenhof, is de situatie een financiële ramp. Ze leasen de grote automaat en zien hun inkomsten in één klap stopgezet. Er vloeiden dikke tranen. Dinsdag om 16 uur schonken ze de verse voedingswaren uit de automaat – onder andere de dagschotels – aan mensen die het financieel niet breed hebben. Een gebaar met een groot hart niettegenstaande alle miserie.

In het opvallende kraam zit tevens een broodautomaat verwerkt dankzij de samenwerking met Steven Jonckheere en zijn vrouw Anouchka Blomme van bakkerij De Kruimel uit de Oostendestraat. Die dienden de broden uit de automaat te verwijderen.

Hopen op vergunning

De zussen Van Den Heuvel hopen de situatie zo snel mogelijk te kunnen regulariseren en de nodige vergunning te krijgen. Als dat effectief lukt, kan de hele procedure toch nog even duren. The Sisters Food Factory is pas op 17 januari gestart en kende de eerste week ook al problemen van een totaal andere aard : toen waren er defecten aan de elektriciteit en de software.

(JS)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout, van vrijdag 14 februari.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier