Sioen presteert beter dan verwacht

Topvrouw Michèle Sioen zegt dat ze voor dit jaar een investeringsbudget van 35 miljoen euro heeft. © Roularta
Redactie KW

Textielgroep Sioen heeft het voorbije jaar een brutowinst (ebitda) van 67,4 miljoen euro gerealiseerd, wat beter was dan de hoogste analistenverwachting. Ook voor 2018 is het West-Vlaamse bedrijf, dat gespecialiseerd is in technisch textiel, positief gestemd.

De brutowinst kwam uit op 67,4 miljoen euro (+12,6 procent), terwijl analisten gemiddeld 65,8 miljoen euro hadden verwacht. De groepsomzet steeg dankzij verschillende overnames met 30 procent tot 473,1 miljoen euro. De organische groei bedroeg ruim 5 procent. De raad van bestuur stelt een brutodividend van 0,56 euro per aandeel voor.

2018 is volgens Sioen “veelbelovend”. Het bedrijf verwacht door de economische heropleving meer vraag naar zijn producten maar ook hogere grondstofprijzen. “In dit klimaat is het de uitdaging om de prijszetting gelijke tred te laten houden met de prijzen van de grondstoffen. Sioen Industries zal groei blijven nastreven door de ontwikkeling van nieuwe complementaire productlijnen in technisch textiel”, klinkt het in het persbericht.

Op de website van De Tijd zegt topvrouw Michèle Sioen dat ze voor dit jaar een investeringsbudget van 35 miljoen euro heeft, dat onder meer bestemd is voor extra capaciteit in de garenspinnerij in Moeskroen. Ook nieuwe overnames worden niet uitgesloten.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier