Sioen Industries kan plotse vraag om kogelvrije vesten amper bijhouden

Redactie KW

Het Ardooise bedrijf Sioen Industries krijgt momenteel heel wat orders binnen voor kogelvrije vesten, zowel uit het binnen- als uit het buitenland.

CEO Bart Vervaecke van de tak Apparel binnen Sioen Industries bevestigt dat de vraag momenteel enorm is. “Sinds de aanslag in Parijs is het aantal orders substantieel verhoogd”, zegt hij, al wil hij er geen concrete cijfers op kleven. “Zo kwam er al een order van de Franse Police Municipal maar ook vanwege de Belgische overheid.”

De CEO betreurt het feit dat de vragen nu pas binnenkomen. “Al wie een dergelijk risicovol beroep uitoefent zou eigenlijk op voorhand al beschermd moeten zijn”, vindt hij. “Aandacht voor ons product komt er pas als er een ramp gebeurt, ook dat is spijtig.”

Of ze dan wel weten aan wié ze verkopen, willen we weten. Voor hetzelfde geld plaatst een criminele organisatie immers een order. “We verkopen niet aan particulieren”, aldus Bart Vervaecke. “Enkel aan kopers die een erkend certificaat hebben. Als we een dubieuze bestelling binnen krijgen, dan gaan we die ofwel enorm screenen, ofwel zullen we er simpelweg niet op ingaan.”

Het bedrijf heeft alvast extra grondstoffen ingeslagen, de productie draait momenteel op volle toeren.

(PVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier