Sioen Industries boekt nettowinst van 40 procent

Sioen Industries wordt geleid door Michèle Sioen, de voorzitster van de Groep van Tien, het belangrijkste overlegorgaan van de sociale partners. (Foto Belga) © BELGA
Redactie KW

De Ardooise textielgroep Sioen Industries heeft vorig jaar de nettowinst met 40 procent zien stijgen tot 23,1 miljoen euro.

Dat gebeurde bij een stabiele omzet van 326,4 miljoen euro, zo meldde de groep maandag voorbeurs. De operationele winst steeg met 29 procent tot 35,8 miljoen euro. Sioen linkt de toename aan “een verbeterde verkoopmix in combinatie met grondstofprijzen die tijdelijk lijden onder een vertraging in Azië, continue verbeteringen in productie-efficiëntie in zowel de apparel als de coatingdivisie, en aanhoudend doorgedreven kostenbewustzijn.”

Prognoses?

Sioen stelt een dividend voor van 0,48 euro per aandeel. Vorig jaar was er een dividend van 0,37 euro per aandeel. De textielgroep geeft geen prognoses mee voor 2016. Wel luidt het dat ze “in dit statische economische klimaat streeft naar groei via de ontwikkeling van nieuwe, complementaire en rendabele productlijnen in technisch textiel.”

Sioen Industries wordt geleid door Michèle Sioen, de voorzitster van de Groep van Tien, het belangrijkste overlegorgaan van de sociale partners.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier