Sijsele krijgt brouwerij in de Stationsstraat

Redactie KW

Tony en Krystle Traen zullen vanaf maart hun Vivenbier brouwen in een eigen installatie, waarvan de eerste onderdelen deze week toekwamen.

Let’s get started! Our own brewery, a dream come true… Met dit Facebookbericht kondigde een trotse Tony Traen deze week het nieuws van de eigen brouwerij aan. “De laatste twee jaar hebben we in alle stilte aan deze droom gewerkt en het is dan ook leuk om nu met dat nieuws naar buiten te kunnen komen”, zegt Tony Traen.

Degustatieruimte

De plannen zijn niet min : in de Stationsstraat, waar vroeger de drankenhandel van vader Cyriel gevestigd was, komt een brouwerij voor Viven – die nu uitsluitend in De Proefbrouwerij in Lochristi gebrouwen wordt – annex degustatieruimte. “Sinds de verhuizing van de zaak naar de Dorpsstraat stond die locatie leeg”, vertelt Tony Traen. “Erg spijtig, want 3 à 4 vier jaar voor de verhuizing hadden we nog maar alles vernieuwd. De locatie bleek ook perfect want we beschikken daar over 1.200 m² opslag- en evenveel degustatieruimte.”

Vaten en 75 cl

Begin deze week werden de brouwketels van 8 hectoliter geleverd. “De installatie zal gebeuren in februari en we hopen in maart al eens te kunnen proefbrouwen”, gaat Tony Traen verder. “Krystle, die een brouwopleiding volgt, zal zelf aan de ketels staan.”

Op dit moment is het de bedoeling om iedere week een brouwsel af te leveren. “Al onze zes varianten van Viven zullen we hier kunnen maken. We brouwen wel enkel voor vaten en flessen van 75 cl, omdat we daar ook bottellijnen voor hebben.”

Meer ‘vatenklanten’

Het is een weldoordachte strategie. “We willen vooral ons aandeel vatenklanten uitbouwen”, legt Tony Traen uit. “We willen dat nog meer horecazaken ons bier op vat aanbieden, want dat merk je in de verkoop. Daarom hebben we ook geïnvesteerd in eigen vaten en promomateriaal…”

(Olivier Neese)

Lees ook Krant van West-Vlaanderen (editie Brugsch Handelsblad)