Siegfried De Cuyper volgt Dirk Vanhegen op bij Focus & WTV

Siegfried De Cuyper wordt de nieuwe CEO van Focus & WTV. © Facebook/Siegfried De Cuyper
Redactie KW

Siegfried De Cuyper wordt woensdag aangesteld als CEO ad interim van de Regionale Media Maatschappij, de exploitatiemaatschappij van de regionale zenders Focus & WTV.

De Bruggeling studeerde af als Master in Economische Wetenschappen (RUG) en werkte onder andere bij Balta, Ter Beke Fresh Food group, eerst als inkoopdirecteur en uiteindelijk als groepsdirecteur van de vleeswarendivisie. Vervolgens oefende hij verschillende (change)managementfuncties uit bij onder andere Cocks Vleeswaren, Ernst & Young en Koramic. Gedurende de laatste jaren stond en staat hij heel wat bedrijven (BNP Paribas Fortis, Ethias, Axa, Generali, Besix, UCB, Delhaize, Puratos, Sodexo, Belfius) bij als interim manager, coach en/of trainer.

Dirk Vanhegen verlaat als gedelegeerd bestuurder de Regionale Media Maatschappij. Hij startte er in 2002 en kreeg als eerste opdracht om Focus en WTV te centraliseren op één locatie en de reclameregies en ondersteunende diensten van de respectievelijk zenders samen te brengen in één bedrijf. Daarnaast werden er ook onder zijn impuls samenwerkingsverbanden opgezet met regionale televisie in Noord-Frankrijk (Wéo) en Henegouwen (Notélé) en met Omroep Zeeland in Nederland.

Dirk Vanhegen blijft wel lid van de Raad van Bestuur van de vzw WTV.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier