Shell wordt vierde bedrijf op LAR-Zuid, nieuw bedrijventerrein vrijwel uitverkocht

De siteis één bedrijventerrein van 30 hectare, maar ligt wel op zowel Meens (Rekkem) als Kortrijks (Aalbeke) grondgebied. © MPM
Redactie KW

LAR-Zuid ontwikkelt zich razendsnel: ontwikkelaar Global Estate Group kon al Van Marcke, Ghistelinck en Lesage strikken en nu heeft ook Shell een optie op een terrein genomen. Intussen is er nog slechts 2 van de 30 hectare vrij.

De site LAR-Zuid is één bedrijventerrein van 30 hectare, maar ligt wel op zowel Meens (Rekkem) als Kortrijks (Aalbeke) grondgebied. Op het Aalbeekse deel, op de volledige 15 hectare, bouwt Willy Naessens in opdracht van Van Marcke uit Kortrijk, gespecialiseerd in sanitair, verwarming en keukens, momenteel een Europees distributiecentrum dat nu al indrukwekkend oogt.

“Op het andere deel rijst het gebouw van Group Ghistelinck op”, legt Kathleen Dewulf van Global Estate Group uit. Deze projectontwikkelaar ontwikkelt het bedrijventerrein. “Een tijdje geleden kocht ook Lesage Industries uit Gullegem een terrein van twee hectare aan.” Op zijn huidige site in Gullegem kampt het bedrijf, een producent en distributeur van buistoepassingen in aluminium, messing, koper en roestvrij staal, al een tijd met plaatsgebrek. Lesage bouwt een gebouw van 10.000 vierkante meter voor opslag en assemblage, plus 900 vierkante meter kantoorruimte. Het gaat om een investering van 7,5 miljoen euro.

Groene buffer

“Intussen heeft ook Shell een optie op een terrein genomen”, vervolgt Kathleen Dewulf. “Zo is er nog slechts twee van de dertig hectare te koop. Bij Global Estate Group hadden we niet gedacht dat het allemaal zo snel zou gaan. De economie trekt natuurlijk weer aan, waardoor bedrijven willen investeren. We doen er ook alles aan om de bedrijven die naar LAR-Zuid trekken optimaal te begeleiden. Die inspanningen werpen hun vruchten af.”

Het nieuwe bedrijventerrein is sinds deze lente bouwrijp. Intussen werd het gros van de wegeniswerken uitgevoerd. “De aannemer is er bijna klaar mee. Ook aan de groene buffer richting Aalbeke wordt naarstig verdergewerkt”, besluit Kathleen Dewulf. (AXV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier