Sense of Beauty: “Ondanks moeilijke periode gaan we voor de hoofdprijs”

© JA
Redactie KW

Ze zijn nog met vijf in Vlaanderen, de kandidaten voor beste Schoonheidssalon van het jaar. Een daarvan is Sense of Beauty op het Overbekeplein. Met de werken voor de deur gingen zaakvoerster Dorine Vierstraete en haar team door een moeilijke periode, maar ze trekken zich nu op aan de wedstrijd.

Dorine Vierstraete prijst zich gelukkig. Haar schoonheidssalon Sense of Beauty werd tot een van de vijf beste van Vlaanderen verkozen. En dat dankt ze niet alleen aan haar professionaliteit en haar team maar vooral aan haar toekomstgerichte visie. De maandenlange werken aan het Overbekeplein met onophoudelijk gedreun van drilboren waren een kwelling. Toch zag Dorine een opportuniteit in deze moeilijke periode. “We wisten dat de werken eraan kwamen en door deel te nemen aan deze verkiezing willen we het salon duidelijk op de kaart zetten. Niet verkozen raken, maakte niet deel uit van ons plan.”

Mystery guest

De werken voor de deur van het schoonheidssalon met wellness vertaalden zich in een GAS-boete voor de mystery guest van de verkiezing. “De vrouw die ons moest beoordelen liep op krukken en vond geen parkeerplaats voor mindervaliden in de buurt. Ze liep dus een boete op voor foutparkeren. Ik ben ervan overtuigd dat deze locatie, knal in het centrum en toch rustig gelegen, een hele mooie plek zal worden. Ik hoop dan ook van harte dat er gedacht is voor parkeerplaatsen voor ouderen en minder mobiele mensen.

“In januari starten we met workshops voor onze klanten”

Op zondag 17 december organiseert Sense of Beauty een Chrismas Event om het einde van de werken te vieren. “We hebben van de kalmere periode gebruikgemaakt om het salon op te frissen. We houden een opendeurdag met demonstraties en het publiek mag het salon vrij bezoeken. Velen weten niet hoe groot het hier eigenlijk is. En het is de kerstperiode dus zijn er oliebollen te krijgen. Maar ook suikerspinnen als ludieke link naar onze suikerontharing waarmee we trendsetter zijn in de streek”, vertelt Dorine. “We hebben de laatste maanden de kans gegrepen om ons bij te scholen. In januari starten we bovendien met workshops voor onze klanten.”

Teamspirit

“Al voel ik me nu al gewonnen, het team wil helemaal voor de eindoverwinning gaan. Ik heb enorm veel steun gekregen van hen, het is niet evident om twaalf medewerkers in dienst te houden tijdens zo’n periode. Ook onze klanten waren steeds begripvol en een grote steun.”

Op 16 november reikt de organisatie de eerste titel van Schoonheidsspecialiste en Schoonheidssalon van het jaar uit in de Stadsfeestzaal van Antwerpen.

(Jasmien Aernout)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier