Scheepvaartpolitie wijst zwemmers op gevaar in onbewaakte zone in Oostende

Redactie KW

Heel wat mensen duiken ondanks de vele waarschuwingen (en tot ergernis) van de reddingsdiensten opnieuw in het water in onbewaakte zones.


Het prachtige weer lokt deze dagen een massa volk naar de kust. Voor de redders was het gisteren een drukke dag op het strand. Maar heel wat mensen doken ondanks de vele waarschuwingen (en tot ergernis) van de reddingsdiensten opnieuw in het water in onbewaakte zones.

Vorige week nog werd een vijftiger uit Leuven in kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis nadat hij in een onbewaakte zone in de problemen was gekomen aan een golfbreker. “We kunnen niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om in bewaakte zones te zwemmen”, zei hoofdredder Jonathan de Vos toen. Zoals elk jaar blijven toeristen echter hardhoors. Gisteren zaten opnieuw tientallen kinderen in het water te spelen in de onbewaakte zone vlak naast de strekdam. De ouders keken gewoon toe vanop het strand. De scheepvaartpolitie, die onlangs nog aankondigde ook zelf op patrouille te gaan om de veiligheid op het strand en in het water te bewaren, maande de kinderen vanop de politieboot aan om de onbewaakte zone te verlaten.

(DJ / foto DJ)