Sandton Hotel Broel stoot Orangerie en 10 kamers af

Redactie KW

“De business gaat beter en de omzet groeit”, aldus hotelmanager Jelle Landman, die sinds 1 januari de Orangerie Broel niet meer ter beschikking heeft.

“De zaal en de tien aanpalende kamers huren we niet meer. We gaan zo van 70 naar 60 kamers, maar een probleem is dat niet.”

Jelle Landman is sinds augustus vorig jaar manager van Sandton Hotel Broel. (Foto JVGK)

Sandton Hotel Broel is gelegen op de Broelkaai en zat midden vorig jaar plots in slechte financiële papieren. “Maar intussen is de hemel boven het hotel weer opgeklaard”, stelt Jelle Landman (24), sinds augustus 2014 manager van het viersterrenhotel. “Ons doel is nu om opnieuw tot de tophotels van Kortrijk te behoren. De laatste maanden groeit de omzet stelselmatig, dikt het aantal zakelijke contacten aan en krijgen we goede reviews. Dat komt omdat we heel wat geïnvesteerd hebben in het hotel. Dat moet ook, want stilstand is achteruitgang in deze branche. Zo kregen we in het verleden wel eens een opmerking over de geur die in het hotel hing. We hebben daarom een geurbelevingssysteem aangekocht. Dat neutraliseert de geur en zorgt ervoor dat er in de plaats een aangename geur in het hotel wordt geblazen.”

Opvallend is dat sinds dit jaar het Sandton Hotel Broel het zonder zijn Orangerie Broel doet én ook tien kamers afstootte. “We hebben besloten om de focus volledig op het hotel te leggen”, verklaart de manager. “De Orangerie Broel was verliesmakend en bovendien moesten we daar bij feesten veel personeel inzetten. Personeel dat we op die momenten misten in het hotel. Daarom hebben we zelf de feestzaal gesloten. Omdat er aan de Orangerie ook tien kamers zijn verbonden, moesten we ook die opgeven. Sowieso waren die kamers minder praktisch voor ons: als we daar gasten lieten logeren, moesten die de straat oversteken om te komen ontbijten, om naar het zwembad te gaan… Dat is voor hen ook niet aangenaam. Daarom werd de huurovereenkomst van de Orangerie Broel en de tien kamers gestopt.”

(AXV)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad