Ruim honderd handelaars debatteren over toekomst van Izegem

© Frank Meurisse
Redactie KW

Woensdagavond verzamelden meer dan honderd handelaars uit het centrum van Izegem om het over Visie 2030 te hebben. Het masterplan moet de toekomst van Izegem bepalen.

Initiatiefnemer was kapper Steven Beyens, sterke man achter de AZ Izegem en voorzitter van de cel kleinhandel van de Economische Raad van de stad. “Ons centrum telt ongeveer 350 handelaars, wat betekent dat zo’n dertig procent van hen vanavond op de afspraak is”, zegt hij. “Een representatieve groep.”

Burgemeester Bert Maertens (N-VA) deed de huidige standpunten en mogelijke toekomstvisies uitgebreid uit de doeken, waarna Steven Beyens de huidige mening van de verzamelde handelaars weergaf.

Vooral de toekomst van de Centrale Brug, die het centrum van Izegem momenteel beheerst, is een heet hangijzer. Ook de toekomstige invulling van de site van Drukkerij Strobbe, die binnen afzienbare tijd leeg komt te staan, doet veel vragen oprijzen bij de handelaars.

“Wij willen vooral dat ons centrum vlot bereikbaar blijft, met veel parkeermogelijkheden binnen handbereik. En hopelijk vraagt de stad de komende maanden luid af wie die Centrale Brug eigenlijk écht weg wil”, was de conclusie van de avond.

(PVH)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Izegem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier