Rudy De Leeuw steekt Oostendse actievoerders hart onder de riem

Redactie KW

De ABVV-top brengt een bezoek aan diverse piketten en actieplaatsen in Oostende. Over de middag waren federaal voorzitter Rudy De Leeuw, algemeen secretaris Vlaams ABVV Caroline Copers en de nieuwe federale secretaris Miranda Ulens een bezoek aan ABVV-Stakerscafé in de Noordstar in Oostende.

“Vanmorgen was ik in Oost-Vlaanderen, daarna bezochten we een tiental piketten, onder meer in Oostende bij Daikin”, vertelt Rudy De Leeuw. “Straks gaan we nog naar Bombardier en de gevangenis in Brugge. We bezoeken dus zowel privébedrijven als overheidsinstellingen.”

“Er staan vandaag een 700-tal piketten. De staking wordt goed opgevolgd. Het verzet tegen de regering groeit en we bereiken de publieke opinie met onze boodschap dat de maatregelen van deze regering onrechtvaardig, asociaal en economisch nefast zijn. Het stuit mensen tegen de borst dat altijd dezelfden moeten besparen, dat er geen vermogenstaks komt, maar dat de gezinnen moeten inleveren.”

“De mensen zijn boos en steunen ons spontaan. We hadden nog nooit zoveel piketten. Er komen er elke dag bij zonder dat we ze organiseren”, zegt Rudy De Leeuw. “Het ongenoegen zit diep. Naast het vakbondsfront komt er steun van buiten onze klassieke achterban, uit de sociaal-culturele wereld en de beweging ‘Hart boven Hard’

(HH)