Roeselare wordt dé Christmas City van West-Vlaanderen

© STEFAAN BEEL
Peter Soete

Donderdagavond werd het kerstprogramma van de centrumstraten van Roeselare voorgesteld en het oogt indrukwekkend. Iedere bezoeker aan het Roeselaarse stadscentrum vindt ongetwijfeld iets dat hem of haar op het lijf is geschreven.

De handelaars en het stadsbestuur van Roeselare hebben de handen in elkaar geslagen om de bezoekers aan het Roeselaarse centrum een mooi kerstprogramma aan te bieden en ze lijken daar aardig in geslaagd. Op de Grote Markt komt vanaf 5 december een vernieuwd kerstdorp met ijspiste en op het Stationsplein komt zowaar het huis van de kerstman dat door jong en oud kan bezocht worden.

Roeselare wordt dé Christmas City van West-Vlaanderen

Op zondag 13 en 20 december is het centrum verkeersvrij en komen in de Zuidstraat tientallen kerststalletjes van jeugbewegingen, sociale verenigingen en mini-ondernemingen. Het busvervoer is dan gratis en de ondergrondse parkings pakken uit met goedkope tarieven. Bovendien zijn er in alle centrumstraten talrijke activiteiten en optredens te beleven. Hiermee wil Roeselare zich definitief profileren als Christmas City van West-Vlaanderen.

(PS/Foto JB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier