Roeselare Awards maakt genomineerden voor Persoonlijkheid van 2014 bekend

© Stefaan Beel
Redactie KW

De genomineerden voor de Roeselare Awards 2014 zijn bekend. Op een groots feest op zaterdag 31 januari in het Roeselaarse Fabriekspand worden de winnaars bekend gemaakt.

Naast Awards voor Renovatie, Marketing, Nieuwbouw, Etalage, Starter, Bedrijf en Handelaar van het jaar, wordt vooral ook uitgekeken wie tot Persoonlijkheid van 2014 zal worden gekozen. Ook dit jaar zijn er hiervoor tien genomineerden. Tegen 31 januari worden dit aantal herleid tot drie, en uit die drie kunnen de aanwezigen op de feestavond uiteindelijk dé Roeselaarse persoonlijkheid van 2014 kiezen.

De namen

De tien genomineerden voor Persoonlijkheid van 2014 zijn Luc Glorieux, voorzitter Bus World International die in 2014 heel veel toeristen naar Roeselare bracht voor de WO I-expo Albert I, Yves Vanderhaeghe, succesvol trainer van KV Kortrijk, Johan en Dominique Deweer van kaasboerderij ‘t Groendal, die het tweede jaar op rij won bij de World Cheese Awards, Stoffel Vandoorne, vanaf 2014 fabriekspiloot bij McLaren, vicekampioen GP 2 en vier overwinningen in 2014, Kristof Sinnesael, vader van ‘Ge zijt van Roeselare als …’, Jos Bogaerts, die al 50 jaar couleur locale in beeld brengt, Nadiem Shah, Roeselaars dj op Pukkelpop, Werchter en de opener van de Roeselaarse Batjes ’14, Willy Phlypo, al 25 jaar directeur van de VMS Roeselare en de grote bezieler van de groei en bloei van de school, Bram Couvreur en Bjorn Devos, succesvol ontwerpersduo dat voor de tweede keer een prestigieus Henry Vande Velde-label haalde, en Charlotte Degezelle, die met ‘Alle dagen oorlog’ 14-18 in de regio concrete menselijke vorm gaf in een origineel boekwerk.

Een kaart voor het all-in feest op zaterdag kost 95 euro. Info en kaarten op www.roeselare-awards.be (PS)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier