Roel Dekelver (Delhaize): “Vestiging in Kortrijk is niet rendabel”

© JVGK
Redactie KW

In West-Vlaanderen is enkel de vestiging van Delhaize in Ring Shopping Kortrijk Noord bedreigd. “Wegens niet rendabel”, aldus Roel Dekelver.

De manager externe communicatie van Delhaize heeft het niet over sluiten, maar wel over “de intentie tot het stopzetten van activiteiten in eigen beheer”. Roel Dekelver: “In mensentaal betekent dit dat de vestiging in Kortrijk niet rendabel is in zijn huidige vorm en in de toekomst ook niet rendabel zal worden. Daarom moet er worden ingegrepen. Nu zijn er verschillende oplossingen, maar welke die zijn, kunnen we niet zeggen. We bekijken momenteel alle opties.”

Een van de mogelijkheden zou zijn om een zelfstandige uitbater te zoeken. “Delhaize heeft een goed evenwicht tussen vestigingen in eigen beheer en winkels die door een zelfstandige worden uitgebaat. Voor Ring Shopping Kortrijk Noord is een zelfstandige uitbating misschien ook mogelijk, maar dat is nog niet concreet.”

Marktonderzoek

Het is wel pijnlijk dat de Delhaizevestiging, die eind oktober 2012 de deuren opende, na nog geen twee jaar alweer met sluiting wordt bedreigd. Werd er vooraf dan geen onderzoek gedaan of een winkel daar wel rendabel zou zijn? “Voor we ergens een vestiging plannen, wordt er natuurlijk marktonderzoek gedaan. Toen dit gedaan werd voor Ring Shopping Kortrijk Noord zag het er allemaal goed uit. Maar de voorbije twee jaar is er veel veranderd: zo is de concurrentie enorm toegenomen en er is de algemene economische context. Ook de stijgende loonkost speelt een rol. En dat heeft zijn impact.”

(AXV-foto JVGK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier