Rodenbach stelt nieuw bier voor met veenbessen, frambozen en zure krieken

Redactie KW

Rodenbach Rosso wordt gelanceerd als frisfruitig biertje voor de zomer.

Rodenbach Rosso wordt gebrouwen op basis van 2-jarig -op eikenhouten foeders gerijpt- Rodenbachbier, gemengd met jonge Rodenbach. Het brouwsel ondergaat daarna deels een maceratie met veenbessen, frambozen en zure krieken en wordt verder aangevuld met het natuurlijk sap van deze rode vruchten. De unieke frisfruitige smaak dankt het nieuwe bier vooral aan de zorgvuldig gekozen cocktail van vruchten en het op hout gerijpte bier. Rodenbach Rosso, wordt geserveerd in een origineel glas, rond bovenaan en ovaal in de voet.

“Dit fruitbier van gemengde gisting is fris, fruitig en tevens zeer verfrissend, het heeft een licht drogende afdronk, heeft de kleur van een jonge Bourgogne wijn en is licht alcoholisch”, vertelt brouw-meester, Rudi Ghequire. “Hierdoor krijgt het bier enorm verfrissende eigenschappen, waarmee we ons willen differentiëren van vele bestaande fruitbieren op de markt.”