Rode Duivels spelen zaterdag onder een West-Vlaams dak

Redactie KW

Het dak van het ‘Estadio Nacional’ in de Braziliaanse hoofdstad Brasilia is uniek in zijn soort. Het beschermt tegen tropische zon en neerslag, laat maximaal licht door en … het is afkomstig uit België.

De transparante en onbreekbare kunststofplaten rollen van de band in Tielt, waar Bayer MaterialScience een fabriek met 140 werknemers heeft. Dus hoe de Duivels het er ook vanaf brengen, België zal in dit stadion een ‘blijvende’ indruk maken.

De medewerkers van Bayer MaterialScience zullen zaterdag met een dubbel gevoel van trots naar de kwartfinale kijken. De binnenring van het dak van het ‘Estadio Nacional’ waar de Rode Duivels aantreden, bestaat immers uit kunststof (polycarbonaat) platen, geproduceerd in hun fabriek in Tielt. De Belgische vestiging levert dit materiaal wereldwijd voor allerlei toepassingen, van de binnenbekleding van Chinese trams tot stembussen in Griekenland.

110 ton voor 7500 m²

Gertjan Venema, site manager Bayer in Tielt: “Alles samen wegen die 7.500 vierkante meter aan platen ‘slechts’ 110 ton. Dat relatief geringe gewicht – vergeleken met andere materialen – in combinatie met de stabiliteit en slagvastheid heeft het grote voordeel dat er geen zware draagconstructie voor nodig is. En dat scheelt natuurlijk een pak in de kosten en de belasting voor het milieu.”

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier