Ribbetjes van Amadeus komen naar het Brugse Kraanplein

Amadeus opent dit najaar een vestiging op het Kraanplein. © Davy Coghe
Redactie KW

Dit najaar opent in Brugge een Amadeus op het Kraanplein aan de Vlamingstraat. Amadeus staat bekend voor zijn ribbetjes. Behalve Brugge opent ook in Oostende dit najaar een vestiging.

Amadeus staat vooral bekend als een vaste waarde in Gent, waar de keten vier vestigingen heeft. “Mensen komen van overal om de ribbetjes van Amadeus te kunnen eten”, vertelt Klodjan Zugu, die zaakvoerder zal worden van de Brugse Amadeus.

Het idee om een vestiging te openen in Brugge speelde al langer bij de eigenaars, maar het was even zoeken naar een geschikt pand. Nu strijkt de zaak neer op het Kraanplein, gelegen aan de Vlamingstraat. Klodjan is zeer tevreden over het pand op het Kraanplein in wat hij omschrijft als “de mooie historische stad Brugge.”

Momenteel zijn de verbouwingswerken nog volop aan de gang. Tegen eind september zou de zaak haar deuren openen. Naast vleesliefhebbers kunnen ook vegetariërs er terecht voor een vleesarme schotel, en dit iedere dag van de week.

10 à 12 jobs

Amadeus zal niet de eerste zaak in Brugge zijn die ribbetjes serveert. Toch ziet Klodjan de andere ribbetjeszaken in Brugge niet als concurrentie. “Amadeus is een zeer vertrouwd concept en de mensen die het kennen, blijven ook komen. Wij hebben een eigen manier van werken en dat onderscheidt ons van de anderen.”

In de zaak zullen 10 tot 12 mensen de ribbetjes serveren aan de klant. Voorlopig is Klodjan nog op zoek naar enthousiaste kandidaten om mee te draaien in de Brugse Amadeus. (LQ/BC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier