Revor Group investeert 17 miljoen euro in voormalige Pradosite in Kuurne

© OV
Olaf Verhaeghe

Met de steun van de Vlaamse overheid plant de bedden- en boxspringsfabrikant een grootschalige investering en verhuizing naar bedrijvenpark Kortrijk-Noord. “Met de nieuwe bedrijven hebben we een aantrekkelijk uithangbord voor ons bedrijvenpark”, klinkt het bij het Kuurns gemeentebestuur.

Revor Group, de bedden- en boxspringsfabrikant uit Meulebeke en Ingelmunster die Revor, Jaritex en Styldecor in één bedrijf verzamelt, verhuist volgend jaar naar Kuurne. De investeringen die men daarvoor doet, zijn niet miniem: net geen 17 miljoen euro, waarvan een dik half miljoen Vlaamse subsidies. “Het gaat om de renovatie van bestaande gebouwen, de bouw van een volledig nieuwe productiehal en de aankoop van een resem nieuwe machines en installaties”, vertelt CEO en partner Tom Verstraeten.

Revor Group investeert 17 miljoen euro in voormalige Pradosite in Kuurne
© OV

De groep wil op relatief korte termijn verder groeien. “Onze huidige vestigingen staan ons niet helemaal toe onze toekomstplannen waar te maken”, aldus hoofdaandeelhouder Jan Maes. “Binnen drie à vier jaar moeten we hier toch zo’n 25% kunnen groeien. Wij willen volop inzetten op de e-commerce en die omwenteling heeft een ontegensprekelijke impact op onze manier van werken. Dit nieuwe project in Kuurne past perfect in die logica.”

“Aandacht loont”

Johan Bossuyt, N-VA schepen van Ondernemen in Kuurne en Kuurns burgemeester Francis Benoit (CD&V) zijn erg tevreden met de komst van Revor Group. “Deze stap bewijst dat onze aandacht voor de revitalisering en herwaardering van het bedrijvenpark loont“, stelt Bossuyt. “Met Revor Group, naast Bouwmaterialen Verhelst en Sanitair Facq op de site Prado hebben we binnenkort een aantrekkelijk uithangbord voor Kortrijk-Noord.” De verhuizing van Revor brengt zo’n 150 jobs naar Kuurne. Tegen juli 2018 moet de vestiging volledig operationeel zijn.

(OV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier