Reusachtige onderdelen windmolenpark vertrekken vanuit haven Oostende

De HR Constitution vaart de Oostendse haven binnen met een zestal transition pieces aan boord voor de bouw van het windmolenpark Nobelwind. © (fotoML)
Redactie KW

De bouw van het vierde offshore windmolenpark, Nobelwind, start op 1 mei. Alle onderdelen vertrekken vanuit Oostendse haven.

Waterbouwer Jan De Nul is de hoofdaannemer voor de bouw van het vierde windmolenpark Nobelwind op de Blighbank. In de haven van Oostende arriveren daarvoor de transition pieces, de verbindingsstukken tussen de funderingen en de windmolenmasten. Die 50 imposante onderdelen worden over zee per vrachtschip aangevoed en gelost op de REBO-site in de voorhaven. Daar gebeurt nog de verdere afwerking van de technische componenten.

Ook de funderingen, 80 meter lange monopiles komen per ponton toe in Oostende en worden daar direct overgeladen op het installatieschipVidar en naar het park overgevaren. De bouw van het park, goed voor 50 windturbines start op 1 mei en Nobelwind zou in de tweede helft van 2017 operationeel moeten zijn.

(ML)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier