Restaurants uit Ruiselede, Brugge en Ieper nieuw in ‘Jong Keukengeweld’

De uitbaters Vilhjalmur en Joke in hun restaurant 'Souvenir' in Ieper, ook zij maken dit jaar deel uit van 'Jong Keukengeweld'. © a-EF
Redactie KW

‘Jong Keukengeweld’, de imagocampagne die jongeren van topgastronomie aan betaalbare prijzen laat genieten, loopt voortaan over acht in plaats van zes weken. In West-Vlaanderen zijn er drie nieuwkomers die meestappen in dit verhaal.

Jong Keukengeweld, dat zijn 58 topchefs jonger dan 35 jaar die Vlaanderen in binnen- en buitenland als gastronomische topbestemming op de kaart moeten zetten. Vorig jaar gingen meer dan 9.000 jongeren in op het aanbod om voor 45 euro te genieten van een driegangenmenu bij een van de geselecteerde restaurants of 55 euro bij sterrenrestaurants (Michelin) of rapporthouders van minstens 15/20 bij GaultMillau.

De actie kent niet alleen een vervolg, ze wordt uitgebreid van zes naar tweemaal vier weken, verspreid over november en maart. Er zijn nog enkele nieuwigheden: reserveren wordt eenvoudiger, via smartphone of Facebook, en StuBru-presentatrice Linde Merckpoel zal twintig luisteraars in een Brussels pop-uprestaurant verwennen.

De nieuwkomers

Voor de zevende editie werden twaalf nieuwe chefs geselecteerd: Nicky Cuppens (Divin by Sepi), Kevin Bonanno (Le Cinquième), Sebastien Wygaerts (Ogst), Tom Van Lyssebettens (Cochon De Luxe), Bram Heylens (‘t kreukeltje), Bram Verbeken (Zarza), Glenn Verhasselt (Sir Kwinten), Vilhjalmur Sigurdarson (Souvenir) in Ieper, Floris Pancoucke (Floris) in Sint-Andries bij Brugge, Bert Denoulet (Tafel 10) in Ruiselede, Bart de Pooter (Wy) en Bart De Bondt (van het gelijknamige restaurant).

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier