Restaurant viert 21 juli met gesloten deuren uit protest tegen ‘blackbox’

Ignace De Savoye: "Wij vieren op 21 juli het feest van de Zwarte Doos en sluiten de deuren". © DM
Redactie KW

Wie dacht dat de storm omtrent het invoeren in horecazaken van de geregistreerde kassa’s met ‘blackbox’ geluwd is, heeft het verkeerd voor.

Namens de Unie van de Belgische Zelfstandige Restaurantuitbaters roept Ignace De Savoye van het gelijknamige restaurant in Knokke-Heist op tot actie. “Wij vieren op 21 juli het feest van de Zwarte Doos en sluiten de deuren”, klinkt het ferm. “Een feestdag in de horeca kost de werkgever 40 tot 50 euro per uur en meer. Wat is de toegevoegde waarde van een werknemer op dergelijke uren? Waar blijven de beloofde maatregelen? Een overheid die er niet in slaagt om een sector in een wettelijk kader winstgevend te laten functioneren, moet zichzelf in vraag stellen en niet de sector!”

Inkomstenverlies

Zonder doorgedreven begeleidende maatregelen en zin voor realiteit betekent de invoering van de blackbox het einde voor heel wat horecazaken. 21 juli is een dag om stil te staan bij wat onze sector nog te verduren zal krijgen. Na alle veiligheid, hygiëne en blackbox maatregelen is het tijd om allemaal samen te zeggen dat het genoeg is…

“Eén dagje verlof met een klein beetje inkomsten verlies…. Maar vooral één ganse dag impact op een maatschappij zonder horeca!!”, besluit Ingnavde De Savoye. “Tientallen horeca zaken doen alvast mee en het aantal groeit nog dagelijks aan!”

(DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier