Restaurant Le Nord in Roeselare begint met B&B

© STEFAAN BEEL
Redactie KW

Restaurant Le Nord in de Noordstraat pakt tegen de zomer ook uit met een Bed & Breakfast.

Dimitris Karagiannis en zijn echtgenote Kelly Werbrouck nemen er een tweede zaak bij. “Voor onze tweede zaak moeten we het niet ver zoeken”, lacht Dimitris. “We hebben een drietal jaar geleden al het pand naast Le Nord gekocht. Toen we kochten, hebben we ons terras achteraan uitgebreid tot achter het aangekochte nummer 219, maar het woonhuis bleef leeg staan. Nu komt daar verandering in. Het was onze bedoeling om dat huis te veranderen in een B&B en nu zijn alle vergunningen binnen.”

“In februari starten de verbouwingswerken en we hopen om in juni of juli de eerste gasten te mogen ontvangen. Er komen drie gastenkamers, een ontbijtruimte en zithoek. De ontbijtruimte komt langs de straatkant. We zullen daar enkele ontbijttafeltjes voorzien maar ook een rustige zithoek waar de gasten een boek kunnen lezen of iets opzoeken.”

“De kamers zullen allemaal verschillend aangekleed worden, maar het zeethema zal toch wel dominant aanwezig zijn. De drie kamers zullen uitkijken op het terras van Le Nord dat door de bekleding doet denken aan de zee. We zullen zelfs een klein terras kunnen voorzien in de B&B, ja, genieten van zicht op zee (lacht).”