Restaurant Le Chevalier in Oostende komt na 42 jaar in andere handen

Redactie KW

Peter van der Aa (68) en Michèle Thielens (67) hebben maandag voor de allerlaatste keer de klanten van restaurant Le Chevalier bediend. Na 42 jaar nemen ze afscheid van de familiezaak.Willy (50) en Maxim (25) Mary nemen de zaak over.

Le Chevalier werd in 1956 opgestart door de ouders van Michèle. Samen met haar man Peter vormde ze de tweede generatie van de familiezaak. Eigenlijk stond de zaak vijf jaar geleden al over te nemen. Maar een geschikte kandidaat vinden bleek niet eenvoudig te zijn. “Je kindje afgeven doe je niet aan de eerste de beste. In kandidaten bij wie we geen goed gevoel hadden, waren we niet geïnteresseerd”, zegt Peter.

Uiteindelijk werd de ideale opvolger naast de deur gevonden. Willy Mary (50), al 21,5 jaar chef van restaurant Ocean op de Albert I-Promenade, bleek geïnteresseerd te zijn. Hij overtuigde zijn zoon Maxim om mee in het avontuur te stappen. “Het is eigenlijk altijd een jongensdroom geweest om een eigen restaurant te hebben. Dankzij deze kans komt de droom uit. Mijn zoon heeft geen horeca-ervaring, maar is boekhouder. Ook dat komt van pas in een restaurant natuurlijk. Hij is even gedreven als ik en zal straks in de zaal staan. Ook Patrick Gombert van restaurant Ocean vervoegt straks ons team”, zegt Willy.

Le Chevalier stond bekend voor zijn bouillabaisse met dagverse vis. Chef Willy behoudt het recept. “Dat blijft een topper op de kaart. Verder zullen we de klassieke keuken brengen, met dagverse producten”, aldus nog Willy Mary. De nieuwe Le Chevalier gaat open op 5 januari 2017.

(DJ – Foto DJ)