Restaurant La Vida opent de deuren in Aarsele

Dries De Ceuninck en Monique Van Helvert in hun restaurant. © Foto Nele
Redactie KW

Restaurant La Vida werd onlangs geopend in Aarsele-Dorp 12. Monique Van Helvert is de gastvrouw en Dries De Ceuninck de kok.

“Voordien woonden we in Spanje en we hielden daar al dertien jaar een restaurant open”, vertelt Monique. “Omdat ik ziek werd en noodgedwongen in een rolstoel moest verblijven, namen we het besluit om weer in België te komen wonen. Ik wilde dicht bij mijn familie zijn, want ik kon hun steun goed gebruiken. Hier misten we echter het horecaleven. Het gemis was zo groot dat we besloten om opnieuw een eigen restaurant op te starten. We hielden zes jaar het dorpsrestaurant De Waaiberg open, ook in Aarsele, maar dat verhaal stopte en je kan ons dus voortaan vinden in het nieuwe restaurant La Vida. Met La Vida werd onze echte droom gerealiseerd.”

Het gebouw kreeg een volledige renovatie naar hun wensen. “Ons motto is ‘leef, lach, eet en geniet’. De Spaanse naam La Vida verwijst naar die zaken. Onze menukaart bevat grillgerechtjes, aangevuld met streekproducten. We spelen kort op de bal en brengen verse producten op tafel. We werken dan ook doelbewust met een open keuken, zodat iedereen kan zien hoe het er aan toe gaat. In de West-Vlaamse gerechtjes is er telkens iets lekkers terug te vinden met een link naar de Spaanse keuken. Dat maakt het geheel uniek. Daarnaast hebben we een loungebar waar er tapas, Spaanse biertjes en diverse wijnen en champagnes aangeboden worden.”

Over de middag is het restaurant gesloten. Van donderdag- tot maandagavond is La Vida open vanaf 18.30 uur. Meer info of reserveren via 051 63 66 12 of restaurantlavida@hotmail.com. Een kijkje nemen kan op www.restaurantlavida.be

(NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier