RESOC Brugge en Oostende gaan op in RESOC Noord-West-Vlaanderen

© BELGA
Redactie KW

De RESOC’s van Brugge en Oostende gaan op in RESOC Noord-West-Vlaanderen. De Provincie West-Vlaanderen garandeert hun werking tot 2019. “We moeten een belangrijk orgaan blijven om politieke consensus na te streven”, zegt voorzitter Dirk De fauw (CD&V).

RESOC oftewel het Regionaal Sociaal-Economisch Overlegcomité is het streekgebonden sleutelorgaan voor het overleg tussen de overheden (het gemeente- en provinciebestuur) en de sociale partners (de werkgevers- en werknemersorganisaties). Bij RESOC Brugge horen Brugge, Knokke-Heist, Blankenberge, Oostkamp, Damme, Zedelgem, Beernem, Zuienkerke, Jabbeke en Torhout. Resoc Oostende bestrijkt de zeven gemeenten van dit arrondissement: De Haan, Bredene Oostende, Middelkerke, Oudenburg, Gistel en Ichtegem.

Voortaan worden beide op een gezamenlijke leest geschoeid in RESOC Noord-West-Vlaanderen. De Sociaal-Economische Raad- of SER-werking wordt overgeheveld naar Vlaanderen. “Er zijn twee belangrijke redenen voor deze fusie”, zegt voorzitter Dirk De fauw (CD&V). “Vanuit Vlaanderen wil men RESOC niet langer financieel ondersteunen. De Provincie West-Vlaanderen zal deze taak voortaan voor haar rekening nemen. We hebben een garantie dat dit in elk geval tot 2019 zal gebeuren. De samensmelting is er ook gekomen, omdat RESOC Brugge en Oostende de twee kleinste overlegcomités blijken te zijn. Gemeenten als Gistel en Oudenburg hebben ook aangegeven dat ze voor bepaalde zaken eerder banden hebben met Brugge dan met Oostende.”

RESOC Noord-West-Vlaanderen zal vijf medewerkers tewerkstellen: vier in Brugge en één nieuw aan te werven personeelslid in Oostende. Voor De fauw wordt het afstemmen van de verscheidene streekpacten dit jaar een belangrijk karwei om tot gemeenschappelijke acties te kunnen overgaan. “Ook hier moeten we streven naar politieke consensus. Rond bijvoorbeeld de estuaire vaart is het belangrijk om Knokke-Heist over de streep te trekken, maar dit is essentieel als we in Brussel met één stem willen spreken”, aldus nog De fauw.

(svv)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier