REPORTAGE Herinrichting winkelcentrum SeaRena in Oostende loopt jaar vertraging op

© Foto DJ
Redactie KW

Normaal moest de site aan de Sleuyter Arena tegen deze zomer al nieuwe winkels verwelkomen, maar door nieuwe technische problemen is dit niet meer haalbaar.

Het winkelcentrum aan de Sleuyter Arena kampt al jaren met leegstand. In 2012 vroeg de toenmalige eigenaar, een Ierse investeerdersgroep van de site, nog de vereffening aan. Toch kwam er met de Nederlandse holding Summa nv vrij snel een nieuwe investeerder op de proppen. Vastgoedinvesteerder Gerard Cok, de sterke man van Summa en soms ook wel de ‘pornokoning’ genoemd door zijn investeringen destijds in de seksindustrie, wou het winkelcentrum nieuw leven inblazen en de leegstand aanpakken.

Lijken uit de kast

Tegen de zomer van 2014 moest de site heringericht zijn en nieuwe winkels verwelkomen. Vandaag is echter duidelijk dat deze timing niet haalbaar is. Media Markt, Delhaize, SportsDirect en Basic Fit draaien vandaag wel goed. Maar daarnaast staan er nog altijd elf winkelruimtes te huur. “Het klopt dat de herinrichting zeker een jaar vertraging heeft opgelopen. Laat ons zeggen dat er bij de werken meer lijken uit de kast zijn gekomen dan aanvankelijk gedacht”, zegt directeur Frederic Van der Planken, directeur van de Antwerpse onderneming Whitewood Capital. “Een klein voorbeeldje: de parkingapparatuur is niet bestemd tegen een zeeklimaat en is volledig doorgeroest. En zo zijn er jammer genoeg wel nog een paar bijkomende technische problemen opgedoken.”

De opening van de nieuwe SeaRena is nu voorzien voor de zomer van 2015. De grootste zichtbare verandering wordt de herinrichting van het binnenplein. “Die wordt een pak luchtiger en aangenamer. Het wordt een combinatie van parkeermogelijkheden en groen. De grote werken starten in september, om de huidige huurders in de zomermaanden niet tot last te zijn. Ook de parkeertoren wordt straks aangepakt. Vandaag is er soms wat overlast door vandalisme, dus ook dat is een werkpunt. Daarnaast worden de technische mankementen verder weggewerkt en zullen ook alle ramen van de handelspanden vervangen worden. We geloven enorm in de mogelijkheden van deze site met de huidige bewoning, maar ook met het nieuwe woonproject dat hier vlak naast komt”, zegt Van der Planken.

Nog kandidaten genoeg

Het gerucht dat Media Markt straks de site zou verlaten voor een nieuw pand aan de Oostendse Hallen schrikt de ondernemer niet af. “Voorlopig hebben wij nog niets officieel gehoord en is er nog geen vooropzeg gebeurd. Bovendien is deze site niet afhankelijk van Media Markt. Er zijn mogelijkheden en kandidaten genoeg. Als de werken achter de rug zijn kunnen we commerciële onderhandelingen starten”, besluit Frederic Van der Planken.

(DJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier