REO Veiling Roeselare is consolidatiepunt voor West-Vlaamse sierteelt

Redactie KW

Enkele weken geleden werden de eerste stapelwagens richting veiling Rhein-Maas in Herongen (Duitsland) geladen op de REO Veiling.

De veiling wordt hiermee het nieuwe consolidatiepunt voor de export van West-Vlaamse sierteeltproducten richting Nederland en Duitsland. In april 2013 sloegen een tiental West-Vlaamse siertelers de handen in elkaar om het transport van hun sierteeltproducten richting Nederland en Duitsland te optimaliseren. Uit deze samenwerking ontstond een dagelijkse shuttledienst tussen Roeselare en Veiling Rhein-Maas in het Duitse Herongen.

Depot ter beschikking

Dit najaar werd een nieuwe stap gezet in de verdere optimalisatie van de transporten van West-Vlaamse sierteeltproducten. Sinds dit najaar stelt de REO Veiling in Roeselare een depot ter beschikking voor de consolidatie van West-Vlaams sierteeltproducten bestemd voor Veiling Rhein-Maas, maar ook andere Nederlandse veilingen zoals Aalsmeer en Naaldwijk. Siertelers uit de regio Roeselare leveren hun stapelwagens aan, waarna de veiling de producten klaarzet aan de laadkade.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier