Renovatie Villa Maritza op zeedijk Oostende : volgend jaar beschikbaar voor events

Redactie KW

Vanaf volgend jaar is de benedenverdieping als locatie voor culturele of economische events van hoog niveau beschikbaar.

Bouwpromotor Bart Versluys kocht de Villa Maritza in 2012 voor 1,3 miljoen euro van Toerisme Vlaanderen. In de voorbije half jaar werden binnen in de beschermde villa uit 1885 al werken uitgevoerd. Nu wordt ook de voorgevel aangepakt: er komen nieuwe ramen en ornamenten worden met bladgoud bedekt. Aan de achterkant is een vroegere annex afgebroken en komt er een nieuwe ruimte met een industriële keuken en nieuw sanitair.

Tegen het einde van het jaar zal de volledig renovatie afgewerkt zijn. “De bovenverdiepingen verkopen we als luxe duplex appartementen. Beneden wordt een eventruimte uitgebouwd die zal verhuurd worden voor meetings, private banking, tentoonstellingen… . “Er komen enkel evenementen van hoog niveau”, benadrukt Versluys.

De totale kostprijs van de renovatie is ca. 1,5 miljoen euro. Omdat een subsidieaanvraag als beschermd gebouw hem te lang duurt, bekostigt hij de renovatie volledig met eigen middelen.

(ML)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier